De Groote Weiver

De Groote Weiver

Kaart wordt geladen...

Adres
Industrieweg 1a
Wormerveer


1521 NA
Nederland


De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

075-7370100

Openingstijden bar
Zondag    15.00-19.00
Donderdag    20.00-00:00
Vrijdag    17.30-02.00
Zaterdag    20.30-02.00

Elke donderdag Film om 20:30
Elke vrijdag Buurtmaaltijd om 18:30

Elke eerste vrijdag Kosmos Klub
Elke tweede zondag Jamsessie (versterkt in de zaal)
Elke derde zondag Jamsessie (akoestisch in de bar)
Elke laatste zondag Probieren Bierproefcafé

Openingstijden Kringloopwinkel
Maandag    13.00-16.00
Dinsdag t/m Zaterdag    10.00-16.00

 

Activiteiten in DGW

De Groote Weiver is een volledig op vrijwilligers draaiend activiteitenpand dat een plek biedt voor ontmoetingen, cultuur en duurzaamheid. De Groote Weiver heeft zijn oorsprong in de gekraakte gasfabriek aan de Weiver in Krommenie. De activiteiten zijn mede ingegeven door dat wat de vrijwilligers belangrijk en leuk vinden. Deze zijn dus ook continue in beweging.

Elke vrijdag avond verzorgen vrijwilligers een vegetarische maaltijd van meerdere gangen voor slechts €6. Kaarten kunnen gekocht worden aan de bar vanaf 18.00 uur. De maaltijd wordt om 18.30 uur geserveerd en is dikwijls uitverkocht. Kom op tijd is het credo, reserveren kan niet.

De Groote Weiver is een podium voor cultuur. Muziek vormt hier een van de belangrijkste dragers. Er is ruimte voor de meest uiteenlopende muziekgenres waarbij zowel lokaal talent als underground toerende internationale bands ruimte wordt geboden. Daarnaast vinden onder de noemer WereldWijdeWeiver wereldmuziek concerten plaats en heeft het hardere punk/metal genre een stevige voet aan de grond.

Er vinden verschillende DJ avonden plaats in De Groote Weiver. Niet alleen de relaxte beats bij de Chai Chill Out of de muzikale verkenningen van de Kosmos Klub in de bar maar ook groots opgezette feesten als Vinyl Voodoo.

Elke donderdagavond worden er onbekende, afwijkende of vergeten films gedraaid. De films worden gekozen aan de hand van maandelijks veranderende thema´s. Kenmerkend is de bijna huiselijke setting.

Inspelend op de behoefte aan een veranderende maatschappij worden er maandelijks informatie en documentatie avonden (infodocs) rond een thema georganiseerd.
Op deze avonden worden lezingen gegeven, documentaires vertoond en discussies gevoerd die ingaan op het verduurzamen van wonen, werken en leven. Bij het tot stand komen van deze avonden wordt geregeld samengewerkt met Transition Town Zaanstreek.

Op basis van zorgvuldig gekozen thema’s worden speciale bieren geïntroduceerd en geproefd. Het probieren gaat gepaard met een informatieve uitleg en goed verzorgde hapjes. In verband met een beperkt aantal plaatsen wordt men aangeraden om zich via bierproef @ degrooteweiver.nl aan te melden om verzekerd te zijn van een plek.

Niet alles wat stuk is hoeft weg. Maar omdat apparaten steeds ingewikkelder worden en niet iedereen in staat is om zelf dingen te repareren is er elke derde woensdag van de maand een groep vrijwilligers aanwezig tussen 13:30 en 16:00 die tegen een vrijwillige bijdrage probeert kleine huisraad, elektronica of fietsen te repareren
Het repaircafé maakt onderdeel uit van het Repaircafé Zaanstreek dat op verschillende locaties en tijdstippen verspreid door de Zaanstreek diensten verleent.

Theater in al zijn verschillende verschijningen is een steeds belangrijkere activiteit aan het worden. De Groote Weiver is niet alleen de vaste speelplek voor Toneelgroep Morgana maar biedt naast ruimte voor kindertheater en andere theatervormen ook regelmatig plek aan open dichterspodia in diverse vormen.

Aankomende optredens

  • Geen evenementen op deze locatie
  • Dit vind je misschien ook leuk...